Новият шеф на ВиК-Русе: В понеделник започвам срещите за напредъка по водния цикъл

„В понеделник започвам срещите със звеното за управление на проекта на водния цикъл. През последната година беше свършена много работа. Изградена и подменена бе 43 км канализационна мрежа. Само за последните два месеца са асфалтирани 25 км от разкопаните улици. В следващите месеци предстои да бъдат асфалтирани и останалите. Трябва да се подменят повече от 50 км водопроводи. Работи се по график“, коментира пред сайта Mediapool новият управител на ВиК-Русе Илиан Милев. Той бе избран на поста до провеждане на конкурс след внезапната кончина на дългогодишния шеф на ВиК-Русе Сава Савов.

Илиан Милев участваше във фирми, но преди да оглави дружеството, е прехвърлил собствеността си. Той има опит с ВиК проекти и е запознат с водния цикъл на града, но все пак ще му е необходимо известно време, докато навлезе в работата..

Справка в системата за еврофондовете ИСУН 2020 показва, че изпълнението на проекта е временно спряно по административни причини. По информация на Mediapool  те са свързани с актуализация на графиците за работа и проверка на голяма сума за плащане.

До момента от близо 129 млн. лв. за водния цикъл на Русе са разплатени над 36.3 млн. лв., сочи ИСУН. Проектът се финансира по оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. и най-късно до края на 2023 г. трябва да бъде приключен.

Exit mobile version