Новият пешеходен надлез над бул. „България“ в Русе ще заработи през септември

Новият пешеходен надлез над бул. „България“ в Русе ще заработи в началото на септември, след като днес държавна приемателна комисия прие официално обекта. Пешеходната връзка между кварталите „Родина“ 3 и „Чародейка“ е реализирана по втория етап на проект „Интегрирана система за градски транспорт на Русе“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Надлезът представлява покрит мост с ширина 2,5 м, остъклен със закалено стъкло. Хоризонталната част на конструкцията е от метал, а вертикалните опори – от монолитен стоманобетон, като са оформени и подходи към тротоарите за пешеходно придвижване. За да се осигури достъп за безопасно пресичане на един от най-натоварените булеварди, са изградени още стълбищна клетка и асансьор за хора с увреждания и детски колички. Обектът е с ефектно нощно осветление.

Надлезът и асансьорът към него ще заработят, когато общината получи официалното разрешение за въвеждане в експлоатация на обекта от Дирекцията за национален и строителен контрол. Очаква се това да стане в рамките на две седмици.

Exit mobile version