Новият областен управител на Русе: Ще работя с приемственост /ВИДЕО/

Новият областен управител на Русе Анатоли Станев прие тази сутрин поста от предшественика си Борислав Българинов. Това стана в присъствието на всички служители на областна администрация и двамата зам.областни управители Стефка Караколева и Синан Хебибов.

Българинов благодари на администрацията за добрата съвместна работа и че са повярвали, че за кратко време могат да бъдат свършени много неща. Той поздрави Анатоли Станев, с когото се познават от много години, и му пожела да успее да завърши всичко започнато и да реализира и своите идеи. Българинов заяви, че ще бъде на разположение при нужда и ще продължи да работи за осъществяването на проектите за Русе.

„Идвам с желание за приемственост. Имал съм възможност да се убедя като директор на РИОСВ и част от държавната администрация, че екипът е много добър. Изключително съм благодарен на г-н Българинов за заявеното намерение за продължаваща комуникация. Разчитайте, че ще бъдат продължени всички начинания, защото те са в полза на областта. Ще бъда с подадена ръка към органите на местната власт както в Русе, така и в останалите общини, и съм сигурен, че ще работим добре и ще срещнем разбиране и общи намерения“, каза Анатоли Станев.

Засега няма яснота относно това кой ще бъде новият зам.областен управител, тъй като не е коментирано квотно разпределение, обясни Станев. Единственото, което се знае, че ще бъде само един.

По отношение на реакцията на екоактивистите срещу неговото назначение за областен управител, Анатоли Станев каза, че откакто е директор на екоинспекцията в Русе е опитвал да има диалог с тях, но те са искали постоянно оставката му от РИОСВ. „Аз се гордея с това, което съм свършил като директор на РИОСВ, и оценката на работата е видна от действията. Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията на Русе и областта, а пък се преекспонират други, не бих могъл да коментирам. Всеки знае методите, по които работи, но считам, че едни хора, които имат претенции за висока гражданска позиция, трябва да го направят смислено и обосновано“, заяви Станев.

Exit mobile version