Нова детска градина и нов учебен корпус строи общината със средства от МОН

Общината пуска обществена поръчка за изграждане на нова детска градина в централната градска част на Русе, съобщи кметът Пенчо Милков. Сградата ще бъде построена на ул. „Дондуков Корсаков“ № 3 зад Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. Проектът ще се реализира със средства в размер на 3 млн.лв., осигурени от Министерството на образованието и науката.
Още 4 млн. лв., които също идват от образователното министерство след спечелен проект, ще бъдат инвестирани в изграждането на нов корпус на СУ “Васил Левски“. Там стартира процедура за избор на изпълнител, а по предварителен план строителните дейности трябва да започнат още през пролетта. Целта е да се осигури възможност за преминаване на учениците на едносменно обучение.
Администрацията търси финансиране за още два инфраструктурни проекта, свързани с училища в Русе. Става въпрос за укрепване на физкултурния салон на ОУ „Иван Вазов“, който да може да бъде надстроен с два етажа класни стаи. Средства са нужни и за реконструкцията, сеизмичното укрепване, ремонта и преустройството на ОУ “Братя Миладинови“.
Работи се и по проекти, свързани с прилагане на мерките за енергийна ефективност на Детски ясли № 4 и № 5 в Русе.

Exit mobile version