Новата коалиция „Обичаме Русе“ издигна за кмет депутата Пенчо Милков /ВИДЕО/

Депутатът от БСП Пенчо Милков е кандидатът за кмет на новата лява коалиция „Обичаме Русе“, в която влизат БСП, АБВ, Политическо движение „Социалдемократи“, Движение за радикална промяна „Българската пролет“, ПП „Съюз за отечеството“. Това съобщи на нарочна пресконференция след подписване на коалиционното споразумение народният представител Крум Зарков. Коалиционните партньори ще имат обща листа за общински съветници, общи кандидати в населените места и единната кандидатура на Пенчо Милков за кмет на Русе.

„Целта ни е да реализираме едно ново, единно, компетентно и прозрачно управление на Русе. Обединява ми обичта към града, куража да се изправим срещу статуквото и доминацията на ГЕРБ и вярата, че сме открили точния човек за кмет в лицето на Пенчо Милков. Очакваме той да бъде припознат от русенските граждани като новия човек, който ще изведе Русе в нова, по-качествена посока“, заяви Зарков.

Самият Пенчо Милков сподели, че решението не е било лесно и е наясно с трудностите, които го очакват, както и срещу какво се изправя. „Виждам как може да изградим в Русе по-добър живот, да убедя хората да искат промяна, тъй като положението днес е неприемливо и несправедливо. Искам да участваме заедно в едно движение, което да върне гордостта и славата на Русе. Трябва да спрем скептиците, само с действия можем да реализираме мечтата да въведем Русе в 21 век“, заяви кандидатът за кмет от левицата.

Той коментира, че има ясна представа за предстоящата предизборна кампания и знае каква би искал да води – хората да имат доверие, да не се плашат, да не бъдат разделяни.

„Русенци трябва да изберат силна и мотивирана личност, а кампанията ни ще бъде светла и позитивна. Градът работи на първа скорост, кметът трябва да е визионер, а Русе да бъде пример и да го сочат като такъв. Кметът не трябва да работи на оперативно ниво, а на стратегическо ниво. Ще търсим широко участие на специалисти, а в администрацията няма да делим хората на наши и ваши, а по професионалните им способности. Ще дадем възможност на обществеността да говори, като това ще се организира от общината. Имаме идеи за чистотата, за транспорта, за дигитализацията, за сигурността, която трябва да бъде на едно ново ниво“, заяви още Пенчо Милков.

Като трите най-съществени проблема за Русе той очерта обезлюдяването на града, декапитализацията откъм промишленост и довеждането докрай на проектите. Милков призна, че през последните два мандата в Русе общината е осигурила 500 млн. евросредства, което е добре, но проектите, които се бавят, трябва да бъдат довършени и да се действа. Според него трябва да се работи и в областта на екологията, където част от отчисленията, които се правят за РИОСВ, да могат да се връщат в общината.

Exit mobile version