Нидал Алгафари замени политическия пиар с писането на романи

Режисьорът Нидал Алгафари гостува в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе, за да представи новия си двутомен роман „Рано или късно”. Събитието бе част от регионалното турне на Нидал Алгафари, организирано със съдействието на русенеца Георги Кръстев.

Романът разказва за три периода – преди 9 септември, след 9 септември и след промените на 10 ноември. „Опитвам се да разкажа една много красива любовна история между двама души, които намират любовта след 70-годишна възраст. След като са преминали през омразата, през двете страни на барикадите“, сподели авторът.

Всичко започва от една действителна случка, на която писателят става свидетел – възрастна жена е подпомогната при качването си в автобус от възрастен мъж, след което сяда в скута му на единична седалка в празното превозно средство. Нежността и любовта на тази двойка кара Нидал Алгафари да даде нов поглед към емоциите на хората от третата възраст, които също могат да се влюбват и да се обичат.

Дeйcтвиeтo в poмaнa се преплита с мнoгo дeйcтвитeлнo cлyчили ce cъбития и личности, за които се знае малко като Ивa Baня – звeздaтa нa нeмcĸoтo нямo ĸинo, Acпapyx Лeшниĸoв – пeвeцът, пoĸopил cъpцaтa нa милиoни пoчитaтeли нa шлaгepнaтa мyзиĸa в Eвpoпa и Aмepиĸa.

Пред публиката в Русе Нидал Алгафари сподели, че в последно време се е отдал на литературата и не иска повече да се занимава с политически пиар. През годините е работил за различни партии – от БСП до ГЕРБ, печелил е и е губил всякакви избори и това вече не му е интересно. Много по-голямо удоволствие му доставят срещите и разговорите за литература, а един ден, ако има по-благоприятна подкрепа на държавата за българското кино, би направил и филм по някой от романите си.

В края на вечерта Нидал Алгафари получи от домакините от библиотеката и специален подарък – луксозния каталог на творбите от последния конкурс за екслибрис.

Exit mobile version