Не допуснаха турски дипломати в Русенска корабостроителница

Ръководителят на Търговската секция към посолството на Република Турция в София Синем Таштан заедно със зам. областния управител Синан Хебибов посетиха района на бившата корабостроилтеница. За съжаление обаче собствениците в лицето на синдика на КТБ не осигуриха достъп до самото предприятие, към което турската страна проявява интерес.

Идеята е дейността на Корабната отново да бъде възродена и така да се съживи едно емблематично за цялата страна предприятие, което допреди е давало препитание на близо 2 000 души.

За целта още до края на следващата седмица областният управител Борислав Българинов ще изпрати писмо до посолството в София за това с каква техника разполага завода в Русе и кораби с какъв габарит могат да бъдат ремонтирани тук. Отговор ще бъде даден и на други специфични въпроси като като какви комплексни услуги може да предложи заводът. Българинов изтъкна, че това е единствената толкова добре оборудвана корабостроителница по поречието на река Дунав и освен ремонт могат да се строят и кораби.

Той настоя пред представителите на турската държава при намиране на инвеститор от тяхна страна новото търговско дружество да бъде регистрирано в Русе, за да може данъците да остават за развитието на града.

Българинов и заместникът му Синан Хебибов обсъдиха възможностите за привличане на турски инвестиции в Русенска област.

 

Exit mobile version