Необичайни кражби в Русенско, млади жени използват детски колички

Необичайни кражби са установени в последните два дни в Русенско. Едната е по нов метод – с помощта на детски колички, а другата е на крава.

В първия случай извършители са две жени, които са били заловени вчера по обед в „Кауфланд“ на бул.“Липник“. Охраната ги е спряла за проверка, след като те преминали през касовата зона с детските колички, без да плащат нищо. При проверката жените извадили от количките откраднатите хранителни и нехранителни на обща стойност 381 лева. Изпратените в магазина полицаи изяснили, че двете жени са на 27 и 21 години, като ги придружавала и още една на възраст 23 г. Случаят е документиран от служителите на реда, уведомен е дежурен прокурор и е образувано бързо производство.

Другият случай е в село Копривец, Беленско. Стопанин се оплакал, че в събота срещу неделя през нощта някой е проникнал в обора му през незаключена врата. Изчезнала е крава, за която той дал пълно описание: с черно-бяла окраска, на възраст около 12 г. и тегло около 450-500 кг. Стопанинът е заявил, че стойността на отнетото животно е в размер на около 1500 лв. Сигналът е документиран от служители на РУ – Бяла и е започнало разследване по случая. Образувано е досъдебно производство.

 

Exit mobile version