Некачествен проект забавил облагородяването край блокове в кв.“Дружба 1“

Недоволство сред хората от блок „Мир“ и намиращите се в съседство жилищни блокове в кв.“Дружба 1“ предизвика проектът за облагородяване на района. Те се обърнаха за съдействие към Русе Медиа, за да изразят възмущението си от факта, че от няколко месеца живеят на строителна площадка, по която не се работи. Автомобилите им не могат да влизат в гаражите, тъй като пред тях е разкопано.

Дейностите са започнали през есента и е трябвало отдавна да приключат, но от началото на юли има разлепени бележки, че се извършва ремонт и той не е приключил. Хората питат докога ще продължава това.

Пълномощникът на района Валя Колева е проверила какво се случва с проекта и е уверила живущите, че до 5 август дейностите трябва да приключат. Отношение по въпроса взе и кметът на Русе Пенчо Милков, който обясни, че проектът, който той е заварил готов отпреди, се е оказал некачествен. При началото на строителните дейности изпълнителят е установил, че проектът в частта за ВиК не отговаря на терена, защото проектантът не идвал да се запознае със ситуацията на място. Наложило се е да се направи препроектиране и сега вече се работи по приключване на облагородяването на междублоковото пространство. Предстои асфалтиране и до края на следващата седмица се очаква проектът да бъде завършен.

Exit mobile version