НДСВ се включва в изборите, за да сложи край на фиаското и безпътицата

„НДСВ се включва в изборите след дълго отсъствие от политическия живот на страната, защото е непоносимо да наблюдаваме фиаско на няколко правителства в основните направления на българския живот, сриване на големи национални цели и буксуването на държавата като икономика, финансова система и общество. България трябва да излезе от тази безпътица“,заяви в Русе председателят на НДСВ Станимир Илчев.

Той пристигна заедно с проф.Огнян Герджиков и Съби Давидов от националното ръководство на НДСВ, за да подкрепи водача на листата за 19 МИР-Русе адвокат Илиян Илиев и кандидатите от листата. Всички те са от Русе и региона, професионалисти с доказани качества.

Самият Илиян Илиев представи участниците в листата и припомни, че когато НДСВ е била във властта, са се случили много хубави неща. Малкият и средният бизнес са се развивали успешно, докато сега са „натикани в ъгъла“. Той призова избирателите да подкрепят кандидатите на НДСВ, за да има чуваемост от хората към депутатите и обратно.

Илиян Илиев сподели, че НДСВ е партия, която винаги е била консенсусна, и вярва, че ако влезе в парламента, ще намери общ език с останалите. Ако влезе в коалиция, то ще бъде не на личностна основа, а на основата на принципи. „Ние сме преди всичко диалогични, ние сме можещи“,каза още той. За него едно от най-важните неща за Русе и региона е да се докарат инвестиции и да се осигурят добри заплати на хората.

Проф. Огнян Герджиков  каза, че най-много го боли за качеството на законодателния ни орган, който „в последните 10-12 години непрекъснато сам си пише слаби оценки“. Той припомни, че България е единствената страна, където толкова често се променят законите. И даде пример с Изборния кодекс, който за 8,5 години е променян 25 пъти, а Кодексът за социално осигуряване за 22 години е претърпял 137 изменения. „Това безхаберие ме вади от равновесие. Затова е дошъл моментът НДСВ да се намеси, защото в НДСВ има професионализъм. България има нужда от професионалисти, а не от аматьори“, бе категоричен проф. Герджиков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version