На 3 март ученици и студенти от Русе получиха награди от „Памет за Левски“

Читалище „Гоце Делчев“-Русе избра националния празник 3 март, за да връчи наградите от конкурса за рисунка и литературна творба „Памет за Левски“. Церемонията се състоя пред паметника на Апостола, където слово за празника, Освобождението и идеалите на Дякона произнесе съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той връчи наградите в най-малката възрастова група, където първа награда за рисунка получи Ивелин Димитров от 2 клас в НУИ. Втора награда бе за Преслав Стоянов от 3 клас в ОУ „Васил Априлов“, а трета – за Никола Цонев от 1 клас в СУ „Васил Левски“.

Във втора възрастова група /5-7 клас/ наградите бяха връчени от началника на РУО-Русе Росица Георгиева.  За стихотворение първо място спечели Мелиса Стефанова от 5 клас в СУ „Васил Левски“. Втора награда за есе получи Ростислава Борисова от 7 клас в ОУ „Васил Априлов“, а трета бе за есе за Емил Василев от 5 клас в СУ „Васил Левски“.

Председателят на Общински съвет-Русе Иво Пазарджиев награди победителите в трета възрастова група /8-12 клас/. За есе първа награда получи Александър Кунев от ПГ по туризъм. Второто място е за Емил Манолов от 11 клас в СУ „Възраждане“, а трето – за Маламир Радев от 10 клас на АЕГ.

Председателят на журито Деян Стайков връчи наградите при студентите. Първа награда спечели Валентин Пеев за есе, второ място е за стихотворението на Цветелина Стефанова, която го прочете пред присъстващите, а трето – за Захари Станев.

Бе връчена и една специална награда на читалище „Гоце Делчев“  – за Петя Димитрова от 5 клас на МГ „Баба Тонка“. Всички участници получиха и грамоти.

Exit mobile version