На 3 март награждават победителите в конкурса „Памет за Левски“ в Русе

Отличията от втория регионален конкурс „Памет за Левски“ ще бъдат връчени на националния празник 3 март в Русе. Церемонията ще се състои пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците от 12 часа.

Конкурсът се организира от Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ в Русе и е насочен към ученици от Област Русе. Проявата бе посветена на 150-годишнината от смъртта на Апостола на свободата.

Тази година участниците представиха творбите си в две възрастови групи – рисунки в групата I-VI клас и есе в групата VII-XII клас. Най-голям интерес към конкурса проявиха малките художници от русенските училища НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Ангел Кънчев“, СУ „Васил Левски“ и Центъра за специална образователна подкрепа в Русе, а във възрастовата група за есе – от ОУ „Васил Априлов“. Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, и журито наистина се затрудни да определи най-добрите. Освен паричните награди за отличените на I, II и III място в двете категории, предвидени са и поощрителин предметни награди за рисунка.

Всички участници в конкурса ще получат грамота и портрет на Васил Левски. Инициативата се провежда под патронажа на областния председател на ВМРО – Русе Галин Григоров.

Exit mobile version