На 23 и 24 март предаването „Култура.БГ“ на БНТ 1 ще се излъчва от Русе

На 23 и 24 март предаването „Култура.БГ“ на БНТ 1 ще се излъчва от Русе. В четвъртък на водещия Димитър Стоянович гост ще бъде Пламен Бейков, който ще разкаже за новата постановка на монументалната опера „Лето 893“ от Парашкев Хаджиев, както и за изпълнението на кантатно-ораториално произведение „Requiem“ на Антонин Дворжак под диригентството на Емил Табаков.

Броени дни след поредната премиера в русенския театър на „Изчезващи“, постановка на Думитру Акриш от Румъния, в предаването ще гостува и директорът Боян Иванов. Той ще представи и новия формат на Националния конкурс за млад режисьор „Слави Шкаров“.

В пряко включване от Габрово зрителите ще се срещнат с екипа от новата постановка „Дано играят добре“ на Драматичния театър „Рачо Стоянов“. Освен това ще научим подробности за 12то издание на Международния театрален фестивал на комедийния и сатиричния спектакъл, чийто домакин е габровският театър. И още една театрална премиера ще бъде отразена – тя е на Плевенския драматичен театър. Режисьор на пиесата „Елате ни вижте“ е Владлен Александров.

Финансирането на Театрално-музикалния център в Разград е една от темите на разговора с директора му Таня Карбова в петък, 24 март. Гост в предаването ще бъде и проф. Николай Ненов, директор на Регионалния исторически музей, който ще разкаже за изложбата „Дизайнерски работи на Салвадор Дали“.

В пряко включване от Търговище ще се представи първото издание на Конкурса за съвременна драматургия за млади зрители „Зелената котка“. В репортаж от Велико Търново зрителите ще могат да видят уникални рисунки на военна тематика на художника Борис Денев, от чието рождение се навършват 140 години.

Exit mobile version