На 13 октомври: Протестите продължават с флашмоб и концерт на площада

Протестен концерт и акция-флашмоб „Светло бъдеще за България“ ще се състоят на 13 октомври, вторник, на площада в Русе. Идеята на организаторите е да направят „най-голямото светещо знаме на България“. Концертът е от 19 часа, а от 20 часа ще започне флашмобът.

„Ще осигурим цветни листи и с помощта на фенерчетата, на телефоните си ще направим Българският трибагреник светещ! Ако нямате време за протести и концерти, елате за 30 минути, за да направим най-голямото светещо знаме на България! По този начин ще изразим възмущението си от кражбите и лъжите на управляващите. Искаме да покажем, че сме много и сме заедно в тази битка! Събираме се, за да надигнем глас! Глас за свободна и достойна България, за нас и децата ни. Това е обща битка на всички граждани, запазили своето чувство за достойнство и справедливост“, казват инициаторите.

Акцията ще бъде заснета с дрон, за да може да разпространят идея в цялата страна.

В концерта, който ще започне в 19 часа, ще се включат групите „Мечо Грух“, „Ван Сан“, „Коприва“, „Артифишъл комет“, Ния, Минчев и Свет, както и „Експлисит“, които написаха песента „Български идиот“, чийто клип е заснет по време на един от протестите пред Съдебната палата. Освен с музика, концертът ще бъде белязан и от изказвания на граждани с позиция, обясняват още организаторите.

Exit mobile version