На 13 април: Три големи протеста блокират пътищата в Русенско

Три големи протеста ще блокират пътищата в Русенско утре, 13 април. Два от тях са национални и са свързани с пътните фирми, а третият е регионален и е провокиран от опашките от тежкотоварни камиони към Мартен.

Фирми от Българска браншова камара „Пътища“ излизат на протест на пътя Русе-Бяла на разклона за Иваново. Според заявката пътят ще бъде затворен от 9 часа, а исканията са свързани с разблокиране от страна на държавата на парите за ремонт и изграждане на републиканската пътна мрежа.

„Автомагистрали Черно море“ ще затворят от 11 до 14 часа кръговото кръстовище на Дунав мост. Те си искат средствата за направените пътни отсечки, които от миналата година още не са им платени.

Жителите на Мартен организират протест вечерта от 18 часа на пътя Русе-Силистра. Сборният пункт е на първия разклон за Мартен, след което протестиращите ще се насочат към кръговото при Свободна зона. Затварянето на пътя е с настояване за преместване на изчакващите тежкотоварни камиони от направлението от и към Мартен.

Exit mobile version