На Русе-Бяла: Хванаха водачи, седнали зад волана солидно почерпени

Поредните водачи, седнали зад волана солидно почерпени, са хванати от екипите на полицията в Русенско на пътя Русе-Бяла.

На 13 юни по обед, около 12 часа служители на ТОЛ са спрели лек автомобил „Рено Меган“ малко след изхода от Русе към Бяла. Тъй като имали съмнения, че 58-годишният водач е употребил алкохол, те извикали пътни полицаи. Проверката с дрегер показала 2,86 промила.  Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай. Срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 14 юни отново на пътя Русе-Бяла, само че в района на Бяла, около 02:10 часа полицейски екип забелязал подозрителен автомобил „Ауди 80“. Колата се движела бавно, криволичейки по платното. Патрулният автомобил я изпреварил и я спрял на осветен участък в близост до бензиностанция.

При последвалата проверка 48-годишният водач от Бяла е дал положителна проба за алкохол от 1,56 промила. На шофьора бил издаден талон за медицинско изследване, след което е придружен до ФЦСМП – Бяла, където  е отказал да даде кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version