На протеста: Венци Чикагото и д-р Георги Тодоров от Русе в първите редици

На протеста пред Народното събрание днес, организиран от ПП „Възраждане“, бяха и двамата най-известни противници на ваксините срещу ковид и ваксинирането от Русе – Венцислав Ангелов-Чикагото, който провеждаше кампанията си като кандидат за депутат с призиви срещу ваксините, и д-р Георги Тодоров. Именно д-р Тодоров бе един от представителите на протестиращите, които се срещнаха следобед със здравния министър проф.Асена Сербезова.

Нeзабавно премахване на зеления сертификат, закриване на Националния пандемичен комитет, премахване на пунктовете за ваксинация в метрото, децата да ходят на училище без тестове и маски, поискаха представители на „Възраждане” на среща със здравния министър проф. Асена Сербезова.

„Ако не оставите децата на мира, родителите им няма да ви оставят на мира, такива като мен има стотици хиляди”, заяви д-р Георги Тодоров и заплаши с ескалация на протестите до 30 хил. души.

Той обяви, че т. нар. щадящи тестове в училищата не дават достоверни резултати. По думите му с пунктовете за ваксинация в метрото, с „розови перденца”, „ставаме за смях”.

„Ваксинацията трябва да бъде доброволен акт и аз съм против задължителната имунизация срещу COVID-19. Никоя ваксина не предпазва на 100%. Действието на отделните ваксини е между 60 и 90, което означава, че на 30% от хората не им действа никаква ваксина, но на останалите 70 на сто ваксините пазят от тежко протичане”, ”, заяви от своя страна здравният министър проф. Асена Сербезова.

Тя обяви, че основният критерий за въвеждане или отмяна на противоепидемични мерки са заетостта на интензивните легла и недостигът на медицински персонал.

Сербезова се съгласи за сформиране на работна група, на която да се обсъдят исканията на протестиращите и ги посъветва да се обърнат към зам.-министъра доц. д-р Георги Йорданов по въпроса.

 

Exit mobile version