На ММД: Пианистът Александър Хинчев изнася концерт под наслов „Романтико“

Концерт под наслов „Романтико“ е включен тази вечер в програмата на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе. Пианистът Александър Хинчев ще представи произведения от Шуман, Рахманинов и Шопен от 19 ч в зала „Европа“ в Доходното здание.

Повече от 40 години Александър Хинчев живее и работи в Италия . Той е  роден в София в музикантско семейство. Дебютира като изпълнител с Концерта за пиано и оркестър в ла минор от Григ. Завършва Музикалната академия в София като ученик на проф. Константин Ганев. По-късно учи при Винченцо Витале в Академия „Санта Чечилия“ – Рим, където се дипломира с отличие и Специална награда на журито.

Лауреат на Международния конкурс „Бузони“ – Болцано, на Първа награда на Международния конкурс за пиано в Будапеща. Върху формирането му оказват влияние ценните съвети и контактите с личности от величината на Святослав Рихтер, Яков Флиер, Лучано Берио, Алексис Вайсенберг, Жорж Претр, Серджо Фиорентино и др.

Концертира в различни европейски държави, в САЩ и Япония. Води майсторски класове в Италия, България, Германия и САЩ. Периодично се завръща и на родна сцена.

Exit mobile version