На ММД днес: Саксофонният квартет „Сигнум“ свири с пианиста Кай Шумахер

Нова програма, наречена Goldberg Nights (по аналогия с прочутия цикъл вариации на Й. С. Бах), ще представят тази вечер момчетата от Саксофонния квартет SIGNUM в рамките на фестивала „Мартенски музикални дни“. Сравнявани често с четиримата от „Бийтълс“, те ще свирят с един от най-екстравагантните пианисти на немската музикална сцена днес – пианистът Кай Шумахер. Концертът е от 19 ч в Доходното здание.

Програмата им е впечатляваща – класика, авангард, джаз, техно и пост рок. Ще прозвучат творби от Й. С. Бах, Шуберт, Дебюси, Гершуин, Телониус Монк, Стив Райх до музиката на немската супергрупа за електронна музика Moderat.

От 17 ч в Художествената галерия ще бъде открита и изложбата-конкурс за съвременни визуални изкуства „Пауза“. На откриването ще бъдат обявени и връчени наградите на победителите, които са определени от жури с участието на представители на МФ „Мартенски музикални дни“, Съюз на българските художници и Художествена галерия – Русе. Днес е и последният ден, в който може да бъде разгледана експозицията.

Exit mobile version