На ММД: Визуален, словесен и музикален спектакъл „Европа в нас“ показват в Дом „Канети“

Визуален, словесен и музикален спектакъл, наречен „Европа в нас“, ще се състои днес от 17.30 часа в Дом „Канети“. Той е част от съпътстващата програма на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.

Спектакълът е дело на Продуцентска компания „Персей“, с режисьор Димитър Липовански, визуална концепция – Еслица Попова, сценарий на дигиталния манифест – Цвета Ненова, музикални картини – Николай Иванов-ОМ.

„Европа в нас“ обединява творческата енергия на екип артисти, които работят заедно през годините по различни проекти, свързани с визуални изкуства, гражданско и социално ангажирано изкуство, демократизация и достъп на различни публики.

„Темата е критически важна в днешния свят на ерозия на проевропейските ценности, разделение на обществото и усещане, че Българската Европа е даденост, а не достижение“, казват създателите.

Начинът на реализация е изложба-инсталация и пърформанс за откриването й, придружени от поредица дискусии с млади хора и публики. Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата, Програма „Визуални изкуства“.

Exit mobile version