На Дунав мост: Раздадоха над 1000 флаера на 11 езика за разумно шофиране

По повод Световния ден за пътна безопасност служители на Областната управа в Русе раздаваха флаери на влизащите в страната през ГКПП „Дунав мост“ с призив да шофират разумно. Посланието освен на български език е преведено на още десет езика – английски, френски, немски, испански, румънски, турски, гръцки, украински, руски, хърватски.

Целта е по този начин да се привлече вниманието на повече хора и да се сведе до минимум броят на пътно-транспортните произшествия и пострадалите в катастрофи. Инициативата се реализира за поредна година с помощта на Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Областната дирекция на МВР. В рамките на последните 24 часа на водачите бяха раздадени над 1000 флаера.

От началото на годината в Русенска област са станали 762 произшествия, а за същия период през предходната година те са били 737. Делът на тежките катастрофи е около 33%. 21 души пък са загубили живота си , докато през 2021 са били 18.

Анализ сочи, че сред най-честите причини за катастрофа се оказват несъобразената скорост, отнемането на предимство и неспазването на дистанция.

Exit mobile version