На Дунав мост: Откриха близо килограм кокаин в лек автомобил

Откриха близо килограм кокаин в кола при проверка на Дунав мост от румънска страна. На 1 февруари граничните полицаи от ГКПП Гюргево, с подкрепата на полицаи от Букурещката бригада за борба с организираната престъпност, са засекли румънски гражданин, пътуващ в лек автомобил.

Той се е представил около 14.00 часа на влизане в Румъния от България и в резултат на извършените допълнителни проверки на граничните полицаи на втора контролна линия под задната седалка на автомобила е открита пластмасова чанта. Тя е съдържала четири правоъгълни пакета, облепени с тиксо, в които е имало кокаин.

По случая са уведомени прокурорите от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма – Централна структура, които са констатирали, че над 850 грама кокаин (високорисков наркотик) са внесени от обвиняемия в Румъния, укрити в автомобил, предназначен за продажба.

Мъжът е задържан за 24 часа за извършване на международен високорисков трафик на наркотици и вътрешен високорисков трафик на наркотици. 

Exit mobile version