На Дунав мост засега е спокойно, очаква се наплив от румънци в неделя

По Русе-Бяла се препоръчва шофьорите да пропускат групите от румънски автомобили заради безопасността си

На Дунав мост при Русе тази сутрин обстановката е спокойна и няма опашки от леки автомобили и камиони. Очаква се струпването на голям брой превозни средства в посока Румъния да започне тази вечер и най-вече утре, неделя, когато румънските туристи се прибират у дома.

От Пътна полиция са предприели мерки за подпомагане на трафика по най-натоварените направления към границата и основно по пътя Велико Търново-Русе. Затова органите на реда призовават да се шофира внимателно, тъй като се очаква движението да е натоварено.

„По-голямата част от трасето между Велико Търново и Русе е двупосочно, двулентово. Изключително тежко, с много висок трафик и с много товарни автомобили. Препоръчваме на българските граждани да щадят себе си и когато видят колона от румънски автомобили, да си направят почивка и да изчакат да преминат нашите съседи. Все пак ще гарантираме собствената си сигурност, тъй като много често румънците шофират рисково“, предупреждават от Гранична полиция.

Тъй като в Румъния почивните дни по празниците са започнали от 20 декември и приключват на 5 януари, много туристи са избрали да отдъхнат в българските и гръцките курорти. Сега те се завръщат обратно, като очакванията са за близо 2000 автомобила в неделя.

От Гранична полиция-Русе ще отворят всички трасета за изход, а митницата ще осигури повече служители за „Пътни такси и разрешителни“. Има готовност за облекчен режим на преминаване на румънските граждани, ако се получат големи опашки.

Exit mobile version