На Дунав мост: Блокада заради неплатени пари на изрядна фирма /ВИДЕО/

Работници от „Автомагистрали Черно море“ затвориха кръговото кръстовище на Дунав мост в Русе заради протест. Те настояват да получат изработените още през юни 2021 г. пари, от които АПИ все още им дължи над 27 млн.лв. Протестът е обявен до 14 часа, като ще се пропускат само полиция, пожарни и линейки.

Фирмата е загубила над 150 работници за няколко месеца, а останалите все още не са получили заплатите си за февруари и март. В протеста на Дунав мост се включи и председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той поиска от правителството да не се проверяват пак вече проверени фирми, а да им се плати.

„Разговарях вчера с финансовия министър Асен Василев и го уведомих за протеста. Казах му, че ще продължим да го правим, докато не намерят две писти – бърза и по-дълга за тези, които ще проверяват още не знам колко пъти. Да се прави една комисия, пък втора комисия антикорупционна да гледат, без да имат никакъв хабер от това, което ще гледат, това е абсурдно“, каза Пламен Димитров. Той припомни, че са правени няколко проверки на „Автомагистрали Черно море“, които са показали, че фирмата е абсолютно изрядна. Затова трябва да им се платят дължимите средства незабавно.

Exit mobile version