На Гредовия мост: Слагат нова мантинела, ще се решава за опасните локви /ВИДЕО/

От вчера е започнало възстановяването на мантинелата в началото на Гредовия мост в Русе и премахване на падналия стълб от уличното осветление. Втори ден продължава разчистването на отломките от пътния инцидент, при който камион, навлязъл в огромна локва от поройния дъжд, загуби управление и отнесе мантинелата и стълба.

Днес екипите на ОП „Комунални дейности“ извършваха монтиране на метални опори, на които да бъде закрепена новото предпазно съоръжение. За новия стълб за осветление обаче ще се почака около месец, тъй като общината не разполага на склад с такива стълбове. Той ще бъде поръчан, а след доставката му ще бъде монтиран на мястото на стария.

По предварителна информация поставянето на един нов електрически стълб излиза не по-малко от 2000 лв. Това включва поръчването му, изкопаване на дупка, изливане на бетонна основа, транспорт, монтаж, ел.инсталация.

Заради проблема със събирането на дъждовна вода при обилни валежи в района, общината търси варианти за решаването му. Оказва се, че на това място има изградена стара отводнителна шахта, която в близките дни ще бъде огледана и ще се провери дали е годна да се пусне в експлоатация. Ако се окаже, че шахтата няма да осигури качествено отводняване на участъка, ще се мисли за други възможности.

Отстраняването на щетите от инцидента и локвата ще струва на общината между 3000 и 5000 лв. с осигуряването на нов стълб, монтирането на нова мантинела и дейности по отпушване и пускане в действие на шахтата.

Exit mobile version