Националният отбор по триатлон се включи в събитието „Sports4GreenDeal“ в Русе

Третият ден на спортното събитие по проект „Sports4GreenDeal“, финансиран по програма „Еразъм Спорт“ на ЕК, предложи още по-богата палитра от емоции за участниците. В състезанията по триатлон на Гребната база на язовира в Лесопарк „Липник“, освен представители от Малта, РС Македония и русенският спортен клуб „Далян“, се включи и националният ни отбор, на който след седмица им предстои Балканиада.

Състезанието по плуване, колоездене и бягане беше разделено в три възрастови групи – младежи, младежи старша възраст и мъже и жени. Те се надпреварваха в супер спринтови дистанции – на 350 м плуване, 10 км колоездене и 3 км бягане. В състезанието се включи и европейският шампион при младежите Александър Божилов, който очаквано показа най-добър резултат.

Малко по-рано приключи своеобразният реванш в надпреварата в дисциплината „Драконови лодки“, в която сили премериха отново отборите на Унгария и Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив“-Русе. Този път в оспорваната битка надделяха състезателите на русенския клуб.

По програма в следобедните часове продължи семинарът “Еко отговорност в спорта”, в който участие взеха представители на Унгария, Румъния, Чехия, Малта и Литва. Той бе модериран от Емилия Петкова – експерт „Съпътстващи събития“, която представи различни възможности за еко инициативи в спортовете, а показаната от нея презентация, свързана с еко протестите в Русе през 90-те години на миналия век, предизвика жив интерес и въпроси у присъстващите.

От 20 ч. на сцената пред сградата на Община Русе се очаква да започне концертът на световно известната рап звезда от 90-те NANA, в който със свои изпълнения ще се включат и Танцово студио „Фрийдъм“, както и хип-хоп тандемът Били Хлапето/Митко Димитров – D3MO.

Exit mobile version