Националките по хандбал до 19 г. се готвят за Европейското в Бяла

Бяла продължава да се утвърждава като силен хандбален център. Националният отбор по хандбал за девойки до 19 години избра да проведе подготвителния си лагер за Европейското първенство в Киети, Италия в зала „Арена Бяла“, където пред юли ще се играят и две контроли с румънски тим.

Съставът, воден от Петя Панчева и Станислава Стоянова, вече тренира в новата многофункционална зала в Бяла, като лагерът ще приключи на 24 юни.

“Със съдействието на кмета и общината, имаме всички условия за качествен тренировъчен процес. Момичетата са в сравнително добро здраве след двуразовите тренировки. Във вторник, 22 юни, сме планирали контролна среща с младежите до 19 години на Горна Оряховица“, сподели старши треньорът на тима Петя Панчева.

В Бяла тренират Мари Томова, Стефани Петрова, Иванела Арнаудова, Надежда Иванова, Айя Инджова и Преслава Стойчева от шампиона и носител на Купа България в тази възраст – ХК „Бъки“ (Габрово), Анита Костадинова, Симона Петрова и Даниела Рашкова от ХК „Сливница“, Василена Шомова и Катерина Ванчева от ХК „Хасково“, Веселина Иванова и Златина Коева от ХК “Етър 64“ (В.Търново), Катрин Чочева и Ваня Шиндарова от ХК „Панагюрище“ и Жаклин Петкова от ХК „Свиленград“.

От 1 до 8 юли отборът ще проведе и трети лагер, който ще се състои в спортна зала „Орловец“ в Габрово. След това  националките ни отново ще пътуват до Бяла за две контролни срещи – на 9 и 10 юли с тим от Румъния, а на 11-ти ще отлетят за Италия.

Първенството  в Киети е от 12 до 18 юли. В него ще участват 8 отбора, а България е в една предварителна група със Сърбия, Турция и домакина Италия. В другата група са Испания, Латвия, Грузия и Израел.

 

 

Exit mobile version