Научен семинар „130 г. от рождението на Елисавета Багряна“ ще се проведе в Русенския университет

На 4 април от 10:00 ч. в 2Г.208 (Читалня)  на Русенския университет ще се проведе научен семинар „130 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“. Събитието се организира от катедра „Български език, литература, история и изкуство“ и Университетска библиотека и е под егидата на ректора академик Христо Белоев. В началото на семинара ще бъдат връчени наградите от  конкурса за есе „ВДЪХНОВЯВАЩА, УСПЕШНА И КРАСИВА – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ДА БЪДЕШ ЖЕНА“. Отбелязването на годишнината е част от осемнадесетия Маратон на четенето, който се провежда от 2 до 23 април 2023 г.

Програмата на научния семинар предвижда студенти от трети курс от специалност „Български език и история“ да представят важни моменти от живота и творчеството на Елисавета Багряна.

Ще бъде показано първото издание на стихосбирката „Вечната и святата“ от 1927 г., притежавано от  Университетската библиотека, както и друга тематично свързана литература. Модератор на събитието е доц. д-р Мира Душкова, ръководител катедра „Български език, литература, история и изкуство“.

 

Exit mobile version