Натоварен ден за пожарната: Вилите край Николово са спасени, люцерната в Ботров изгоря

Натоварен ден имаха вчера пожарникарите в Русенска област. Най-много усилия се е наложило да се хвърлят за овладяване на двата пожара край Николово, за да не стигне огънят към вилите и завод „Дунарит“, и за горящите бали с люцерна в Ботров.

В 14:18 часа два екипа от Втора РСПБЗН и един от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за пожар в района на вилната зона над езерото в с. Николово, където пожарът се е разпространил по изоставени дворни места в обрасла суха тревна растителност и храсти на площ от около 60 дка. След приключване на действията по гасене при обход в района е установено, че огънят е нанесъл минимални щети по спомагателни и паянтови постройки. Спасени са голям брой дворни места и използваеми вили. Причината за пожара е в процес на установяване.

От 14:56 до 18:55 ч. други екипи със служители от Първа РСПБЗН и ССОД са изпратени в с. Николово за гасенето на пожар, обхванал около 70 дка сухи треви и храсти в изоставена градина с орехови насаждения. Намесата на огнеборците е спряла разпространението на пожара към вилите в района. Причините за този пожар също са в процес на изясняване.

След потушаване на пожарите в с. Николово са извършвани обходи на териториите на произшествията и дежурства от служители на пожарната за доизгасяне на локални огнища при необходимост.

Близо 11 часа е отнел на огнеборците от Бяла пожарът, избухнал в село Ботров. В 13:54 часа служители на РСПБЗН – Бяла, заедно с началника на районната служба, са отишли на сигнал за запалени бали люцерна. Екипите с три автомобила са работили и дежурили на мястото на пожара до 00:50 ч. тази нощ. При произшествието са унищожени около 200 бали от рулонен тип. Причината за пожара се изяснява.

 

Exit mobile version