Наталия Кръстева: Ще продължа да работя за онлайн заседания, защото идеята е добра

Отхвърленото предложение за провеждане на онлайн заседания на Общинския съвет, което бе внесено от зам.-председателя на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева, предизвика остра реакция от нейна страна в социалните мрежи. Въпреки че управляващото мнозинство не подкрепи идеята, Наталия Кръстева и колегите й от ГЕРБ ще продължат да настояват за подобни промени, като за следващата сесия ще внесат предложение за създаване на работна група за промяна на Правилника във връзка с онлайн заседанията.

На сесията вчера съветниците от ГЕРБ припомниха, че има добри практики в страната – в София, Стара Загора и Бургас, а експерти от Русенския университет направиха демонстрация, че това може да се случи безпроблемно. След като предложението не бе прието, вносителят Наталия Кръстева изрази и позицията си:

„За пореден път стана ясно, че добрите идеи не се осъществяват, а остават само добри намерения, когато са предложени от ГЕРБ!

Днес отново срещнах остри реакции от колеги съветници от управляващото мнозинство. Този път повод бе внесеното от мен предложение за промяна в Правилника за дейността на съвета, даващ възможност за дистанционно (онлайн) провеждане на заседанията САМО и ЕДИНСТВЕНО при наличие на непреодолима сила, която би препятствала възможността Общинският съвет да заседава физически на едно и също място.

Разум не бе вложен, независимо от различните варианти на платформи и демонстрацията, която направихме по време на сесия, както и безсънните нощи, които ми костваше изготвянето на предложението.

СРАМ МЕ Е от липсата на далновидност! Рано или късно този начин на заседаване ще бъде въведен.

В тези тежки времена думата “Заедно” не носи смисълът, който би трябвало!

И вместо да направим равносметка за непреходността на ценностите, отново не можахме да излезем от конфронтацията!

В края на дебата заявих, че ще внеса предложение за създаването на работна група за промяна на правилника.

Днешните партийни схватки няма да ме откажат и на следващата сесия да защитя позицията си!

Защото вярвам, че Утре започва от Днес!“.

 

Exit mobile version