Наталия Кръстева: Абсурдно е да се настаняват заразени хора в Гребната база /ВИДЕО/

Зам.-председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Наталия Кръстева изказа от трибуната на местния парламент в Русе опасенията си, че администрацията не е подготвена да се справи със задаващата се втора вълна на коронавирус. Според Кръстева ще има и много тежка икономическа криза наесен, както сочат данните на МВФ, което налага незабавни икономически и здравни от страна на общината.

„На фона на това ето какви са вашите действия, на администрацията, досега. Какво направихте досега с хората от дом „Възраждане“? Към момента сте предприели мерки по извеждане на заразени хора от дома и настаняването им в хижата в Лесопарк „Липник“ – напълно недопустимо в една заразена среда да се вадят хора и да се създават на практика нови огнища. На нарочен брифинг вчера зам.-кметът Енчев обяви, че втората сграда, в която ще преместват заразени, е хостелът в Лесопарка. По всички здравни стандарти болните трябва да останат под карантина на мястото, където обитават, а само тежко болните да бъдат настанени в лечебни заведения“, заяви Наталия Кръстева.

Тя е била потърсена като общински съветник от председателите на двата спортни клуба – по кану-каяк и по триатлон, които осъществяват тренировките си в базата и които са били притеснени. В клуба по кану-каяк има над 50 деца и юноши, картотекирани във федерацията, на които предстои състезание в края на август. В клуба по триатлон тренират над 30 деца, също картотекирани, на които предстои държавно първенство на 12 и 13 септември, а домакин ще бъде именно гребната база в Лесопарка. „Разбрахте ли за какви абсурдни действия от страна на общинска администрация става дума? На практика излагате на риск състезатели, треньори, риболовци, хора, обитаващи този хостел. При наличие на други подходящи сгради вашата администрация избра най-неподходящите. Няма да коментирам темата и кой полага тези грижи, изобщо има ли кой да го прави. По въпроса с икономическите мерки – бизнесът в Русе е отчаян и притеснен. Хората остават без работа, какво предлагате вие, като градоначалници как ще подпомогнете тези уязвими групи? Какви мерки ще вземете превантивно и какъв е вашият кризисен план за тези мерки предвид задаващите се тежки времена? В същия момент, наблюдавайки вашата работа, девети месец, съм песимист, тъй като несправянето до момента буди съмнение, че и занапред ще се справите“, завърши изказването си Наталия Кръстева.

Exit mobile version