Наследството на Русе влезе в най-голямата онлайн платформа Google Arts and Culture

Профилът на Европейския културен маршрут „Пътят на римските императори и дунавския път на виното“ вече е публикуван в платформата Google Arts and Culture – най-голямата онлайн платформа, посветена на изкуството и културата от целия свят, съобщиха от Регионалния исторически музей-Русе.

Там са качени предоставени от местата по маршрута снимки и описания и сега съвместната презентация включва 111 снимки и 18 VR видеоклипа, всеки от които разказва вълнуващата история от късноримския период.

В Google Arts and Culture присъстват Сексагинта Приста, Русе – с централната част и Кея, Ивановските скални църкви, както и близките околности, които включват винарни и места за настаняване.

Европейският културен маршрут „Пътят на римските императори и дунавския път на виното“ има акаунт в Instagram Romans, Wine, Danube, тъй като тази платформа спомага за ефективността на дейностите и по-нататъшното развитие на маршрута, което ще увеличи видимостта на мрежата от съмишленици на международно ниво и ще помага в развитието на бъдещи проекти.
Линк към един от видео филмите с 360 градуса – https://artsandculture.google.com/…/sexagint…/vQGl9QyBbzPYAw

Exit mobile version