Насилникът, пребил бившата си приятелка, с пет обвинения и 72 часа в ареста

38-годишният мъж, който отвлече и нанесе тежък побой на бившата си приятелка, вече е с повдигнати пет обвинения. Районна прокуратура – Русе го задържа за 72 часа, като ще поиска от съда той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Мъжът, който отвлече 30-годишната жена, е живеел на семейни начала с нея и са имали дете. Както Русе Медиа писа, двамата са били във влошени отношения, като жената е имала и ограничителна заповед срещу него. Въпреки това той я е качил в колата си и я е откарал в друг квартал, където й е нанесъл побой. Част от петте повдигнати обвинения са за нанасяне на средни телесни повреди в условията на домашно насилие, тъй като жената е със счупена китка, счупен глезен и множество кръвонасядания по цялото тяло. Останалите обвинения са за осъществен опит за принуда, за противозаконно лишаване от свобода и отправена закана с убийство, както и за нарушена заповед за незабавна защита.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Русе, като са назначени експертизи и предстоят разпити на още свидетели.

 

Exit mobile version