Напрежение в Дунав, отборът потегли за баража с 4 часа закъснение /ВИДЕО/

Напрежение избухна във ФК Дунав-Русе преди решителния бараж срещу Монтана. Отборът отказа да пътува за София заради неизплатени възнаграждения, обещани от новия собственик.

Футболистите трябваше да потеглят в 12 часа от стадион „Дунав“, но вместо това се събраха в близкото заведение. Решението им бе да не пътуват, докато не получат отговори. Това разтревожи феновете, някои от които дойдоха притеснени на стадиона.

„Такава ситуация за един професионален клуб е недопустима, не е на нивото на клуб от Първа лига, който е получил лиценз за следващия сезон. По такъв начин един бараж по принцип не може да бъде спечелен, без спокойствие и без концентрация върху мача на сезона“, сподели Венелин Иванов.

Три часа по-късно играчите бяха извикани обратно в клубната база, където се появи и бившият президент д-р Симеон Симеонов. В 16.30 футболистите заедно с няколко юноши се качиха в автобуса. Те отказаха да коментират какво е станало в съблекалнята.

„Тръгваме, да, тръгваме за мач, най-важният мач за нас, всичко друго е в миналото и отиваме да се спаси Дунав, ще дадем всичко от себе си и вярвам, че ще се спасим. Няма какво да коментираме повече, тръгва целият отбор, всички момчета тръгваме, отиваме единствено и само да победим и да спасим отбора“, каза капитанът Диян Димов.

Мачът срещу Монтана, който ще се играе на 17 юли на стадион „Славия“, ще определи дали Дунав ще остане в елита.

 

Exit mobile version