„Напоителни системи“-Долен Дунав: Искаме си управителката /ВИДЕО/

Колективът на „Напоителни системи“-клон Долен Дунав излезе тази сутрин на протест пред сградата на Областната управа в Русе. Хората настояват да не се сменя досегашният управител Миглена Трифонова, която е на поста от пет години и за това време е стабилизирала дружеството и е сплотила целия екип.

Особено в средата на поливния сезон подобна смяна е нецелесъобразна – нов човек тепърва ще навлиза в материята, докато Трифонова познава всички детайли от работата и всички обекти. Както казват колегите й, превърнала е екипът в една добре смазана машина за работа. Отделно при нейното управление заплати се получават редовно, докато преди това е имало проблеми с изплащането на възнагражденията.

Официално в момента „Напоителни системи“-клон Долен Дунав няма нов управител или поне работещите в дружеството не знаят за такъв. Единствено стана ясно, че има информация за протокол от заседание на борда на дружеството майка „Напоителни системи“, където е било взето решение за освобождаването на Миглена Трифонова от поста й без мотиви. На нейно място според слуховете ще бъде назначен човек от Търговище, но на практика нов управител не е бил представен пред колектива.

В момента длъжността управител се изпълнява от Тинка Борисова, тъй като Миглена Трифонова е в болнични. Затова смяната й не може да бъде извършена и в Търговския регистър все още е вписано нейното име като управител. От „Напоителни системи“-клон Долен Дунав настояват решението на борда да се отмени и Миглена Трифонова да остане техен ръководител.

Exit mobile version