Нападението над 17-годишното момче в Николово вече е в прокуратурата

Материалите по случая с нападението над 17-годишно момче в село Николово, за който Русе Медиа съобщи, са докладвани днес в Русенска районна прокуратура. Работата продължава, според получените указания за последващи действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и приключване на проверката.

След получаване на сигнала за нападение над момче на тел.112 в събота вечерта около 20:15 часа, на място веднага са изпратени служители на Второ РУ, съобщиха от полицията.

По данни на свидетелите нападателят бил 44-годишен мъж, а потърпевшият – непълнолетен 17-годишен  младеж. Хората разказали на полицаите, че до инцидента се е стигнало, тъй като група деца били оставили колелетата и тротинетките си ,така че предизвикали недоволство от страна на мъжа. Той започнал да ги разхвърля, което довело до пререкания с младежите, а след това и до нападението.

Момчето е било отведено за преглед в болница, откъдето е освободено с нараняване в областта на главата.

По случая е образувана преписка и е започнала работа от служители на Второ РУ. Проведени са множество беседи и са снети обяснения от свидетелите и участниците в инцидента. На 44-годишния е съставен протокол за предупреждение съгл. чл. 65 от ЗМВР, като му е разяснена наказателната отговорност по НК.

На полицията са били предоставени видеозаписи, направени от свидетели, които са приобщени към материалите по проверката. Утре се очаква информация и от извършената съдебно-медицинска експертиза за състоянието на младежа.

 

Exit mobile version