Нападателите на нигериеца – петима младежи между 18 и 20 г., двама са в ареста

Полицията е установила нападателите, които атакуваха 36-годишен нигериец във вход на блок в Русе. Както Русе Медиа писа, при нападението чужденецът бе прострелян с газов пистолет.

Инцидентът стана на 26 ноември вечерта около 19.30 часа, когато на сигнала за изстрел и миризма на газ, подаден от съседи, са изпратени екипи на полицията и пожарната. Малко след това е постъпила информация от спешното приемно отделение на болница „Канев“ за чужденец, който е потърсил медицинска помощ заради нараняване, вероятно от прострелване с газово оръжие. Нигериецът обяснил пред полицията, че четирима мъже са го нападнали във входа на блока, където живее на квартира, и са го заплашвали с нож и пистолет, за да си свали якето. По негови данни, опитвали се да му го разкопчаят, но той се е съпротивлявал и докато се дърпали, единият от нападателите, който държал в ръката си оръжието, е възпроизвел изстрел във въздуха, при което е получил нараняването. Според предположенията на пострадалия, нападателите искали да му вземат три златни ланеца, които той обикновено носел, но точно този ден ги бил оставил в квартирата си.

Случаят бе документиран от полицията и по него започнато разследване, в хода на образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ. В резултата на проведените оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ, като автори на нападението са установени петима русенци на възраст между 18 и 20 г.

На извършителите са повдигнати обвинения за опит за грабеж, а двама от тях са задържани от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокуратурата.

Exit mobile version