Намерение за производство на пластмасови детайли в Русе разбуни духовете

Инвестиционното намерение на дружеството „СГМ ПЛАСТИКС“за изграждане на нова производствена площадка в град Русе, където да се правят пластмасови детайли за индустрията, разбуниха духовете в града.

Въпреки че общинската дирекция „Екология и транспорт“ е изразила становище, съгласно което не се очаква отрицателно въздействие върху околната среда, екоактивисти по презумпция се възпротивиха на новото производство. Техни опоненти пък призоваха да не се поставят всички предприятия под общ знаменател и да се спират бизнес начинания просто заради съмнения без доказателства. Това не е добре и за икономическото развитие на града и региона.

В конкретния случай дружеството иска да направи производствена площадка за дизайн и производство на матрици за шприцване на пластмаси. Планираният брой на новосъздадените работни места в резултат на реализиране на инвестиционния проект е общо 40-50 човека за период до 5 години. Фирмата има същия предмет на дейност в град Тутракан с нужното за тази цел разрешително от РИОСВ – Русе.

„СГМ ПЛАСТИКС“ е поискала да закупи общински имот в Индустриалния парк, който е на стойност 1,06 млв.лв. без дължими данъци и такси. Общината ще предложи на Общинския съвет да се проведе процедура за продажба на имота чрез публичен търг с явно наддаване.

Exit mobile version