Най-добрите лекари в Русе и Бяла получиха награди от БЛС на празника

Награди „Лекар на годината“ на национално и регионално ниво отличиха работата на най-добрите медици от Русе и Бяла. Грамотите и почетните знаци са присъдени по случай Деня на българския лекар, който се отбелязва днес.

На национално ниво Българският лекарски съюз отличи детския хирург д-р Петър Хаджимитев от УМБАЛ „Медика“-Русе в категорията за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност /на снимката/. Другата национална награда – в категорията „Ти си нашето бъдеще“ за надежда в областта на медицината, бе присъдена на 28-годишния специализант от УМБАЛ „Медика“-Русе д-р Христо Милев.

Регионалната колегия на БЛС-Русе също определи най-добрите лекари в региона. Наградите са за д-р Владин Петров – анестезиолог и старши лекар в УМБАЛ „Канев“-Русе, д-р Камен Узунов – съдов хирург в УМБАЛ „Медика“, д-р Данчо Пенев – началник на кардиологията в МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла, д-р Ваня Илиева – общопрактикуващ лекар, д-р Галя Андреева – педиатър в УМБАЛ „Медика“.

Специални грамоти за медици на първа линия в борбата срещу ковид-19 получават Белодробната болница в Русе, сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе, целият екип на доц.д-р Дора Маринова от отделението за ковид в УМБАЛ „Медика“, д-р Павлинка Георгиева  – началник структура за ковид в МБАЛ-Бяла, д-р Николай Евгениев – началник отделение за ковид в КОЦ-Русе, както и осем отделения на УМБАЛ „Канев“ – инфекциозно, първо, второ и трето вътрешни, спешно, двете интензивни и педиатрията.

Exit mobile version