Най-вероятно тол устройството в Червена вода е саботирано умишлено /ВИДЕО/

Полицията разследва умишлено повреждане на тол системата в Червена вода, за която Русе Медиа съобщи вчера. Въпреки че инцидентът е станал още на 28 февруари вечерта, едва след публикацията в сайта на 3 март е подаден сигнал към органите на реда.

Разследва се посегателство върху захранващия ел. кабел на рамката, върху която са монтирани камерите. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията.

За инцидента Русе Медиа бе информирана от шофьори, които още от средата на миналата седмица са забелязали огромно черно петно от изгоряло както на захранващото табло на системата, така и на самия стълб, на който са монтирани камерите.

Проверка на място показа, че част от кабелите са стопени, а хидроизолацията на главния захранващ кабел към таблото е направена с пяна, която старее и се рони, с найлонова кесийка и камък за притискане. Точно за това първоначално съмненията бяха за техническа неизправност. Разследването на полицията ще установи дали действително има извършено престъпление или все пак става въпрос за некачествено изпълнение.

Exit mobile version