Над 40 медицински сестри от градини и училища в Русе помагат в пандемията

Над 40 медицински сестри от детски градини, ясли и училища в Русе помагат на различни институции, за да се компенсира недостигът на персонал в пандемията. Това се случва със съдействието на общината.

22 медицински сестри и детегледачки са преминали на работа в трите социални дома, които се грижат за възрастни хора. Те помагат в Дом за възрастни с физически увреждания „Милосърдие“, Дом за стари хора „Възраждане“ и Дом за възрастни с деменция „Приста“.

2 медицински сестри от яслите и 2 сестри от здравните кабинети участват в проверки на място дали хората, които подлежат на задължителна карантина, я спазват и си стоят у дома.

Други 9 медицински сестри от здравните кабинети към детски градини и училища са пренасочени да помагат на експертите от РЗИ– Русе в извънредната обстановка. В РЗИ също има болни и карантинирани служители и липсват хора за обработката на документацията, издаване на предписания и др.

Отделно няколко медицински сестри работят в Белодробната болница, където още през ноември общината пренасочи кадри, за да подсили персонала, който се грижи за болните от коронавирус.

 

Exit mobile version