Над 30 чувала с боклуци събраха доброволците от „Бира за смет“ в Русе

Над 30 чувала с боклуци бяха събрани от доброволците, които се включиха в инициативата „Бира за смет“, организирана от „Ротаракт“ Русе. С помощта на общината отпадъците са били извозени за сепариране в същия ден.

Участниците са обхванали целия Парк на младежта, като някои са се насочили и към близки до парка терени.

„Останахме възхитени от русенци! Десетки наши съграждани се включиха в инициативата, като това бяха най-вече семейства с деца. С този проект успяхме да изпълним и моралната кауза зад инициативата – да възпитаме грижата за природата и рециклирането в социално желателно поведение и повод за гордост.

И тъй като всяка добра постъпка заслужава своята награда, в слънчевият съботен ден всеки доброволец бе почерпен с една студена бира или кафе, а на малчуганите предложихме свежа лимонада“, казаха организаторите. За доброто настроение се погрижиха децата от музикална школа „АРТиКУЛ“. За „Ротаракт“ Русе това събитие бе началото и на друга инициатива –да се  съберат нужните 8000 лева за закупуване на устройство за контролиране на телесната температура за Педиатрията в „УМБАЛ“ Канев. За целта се събираха дарения от русенци срещу една лимонада или бира. Събраната сума е на стойност 100лв., а банковата сметка за дарения е:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710

Exit mobile version