Над 2500 хляба с кауза си купиха русенци в помощ на пострадалите в Турция и Сирия

2351 хляба от кампанията „Хляб с кауза“ са закупени от русенци за набиране на средства за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Както Русе Медиа писа, инициативата бе подета от хлебопекарна „Филаделфия“, като всеки хляб бе оскъпен с 15 стотинки, а към него пекарната прибавя от себе си още 15 стотинки.

Кампанията продължи близо 20 дни, като са събрани 705.30 лв. Сумата ще бъде преведена по сметката на фондация “Манол Пейков и приятели”.

„Избрахме тази фондация, защото напълно прозрачно и ефективно помагат на бедстващите хора в Турция и Сирия, както и през фейсбук страницата на Манол Пейков може да се проследят даренията и активностите, които реализират с нашите пари.

Благодарност искаме да изкажем на всеки човек, който избра да се включи в нашата кампания. За нас тези 2351 хляба са 2351 човешки избора за солидарност, помощ и подкрепа. Изпитваме огромна признателност към всеки един от вас и сме щастливи, че хора като вас съществуват“, каза собственикът на пекарна „Филаделфия“ Виктор Влаеску.

Exit mobile version