Над 193 хил. лв. увеличение в приходите отчита Общински пазари/ ВИДЕО /

На днешната общинска сесия, както бе публикувано от Русе Медиа, бе повдигнат въпроса със стабилността, отчета и финансовото състояние на ОП Общински пазари.

Остър дебат и дискусия се в зала се разгоря между общинските съветници от две политически сили. Във видеото можете да проследите дискусията и изнесените данни по отношение на отправените въпроси, изказани притеснения и становището на община и общинска администрация.

Публикуваме и официално полученото становище на управителя на ОП Общински пазари, Кунчо Кунчев, по повдигнатата тема без изменения и редакторска намеса:

По повод спекулативни твърдения на общински съветник по време на днешното заседание на Общински съвет Русе, относно работата и състоянието на “Общински пазари”, заявявам следното:

Дружеството е в много стабилно финансово състояние, въпреки отчетената по-ниска печалба. Целта на „Общински пазари“ е да носи по-голям доход на собственика си – Община Русе и през изминалата година бяха преведени 325 000 лв., с 50 000 лв. повече от предходната. В изпълнение на целта собственикът получава ежемесечни приходи, вместо да се отчитат големи печалби, облагаеми с държавните данъци за печалба и дивидент. Всичко това, в добавка с 581 000лв. придобити активи за 2022 г. и увеличени с 193 000 лв. приходи, са добри резултати за „Общински пазари“.
Относно Пролетния панаир – той се нарича така, а не “Тарла”, защото привлича много гости от други градове, десетки туристически фирми водят посетители от различни региони, канят се актуални музикални звезди. Никъде извън Русе не могат да си “преведат” популярното название на панаира ни. А ние, русенци, ще продължим да си го наричаме с нашето име.
30% от наемателите на Панаира са русенски фирми и всички кандидатствали получават възможност за участие и място на събитието. Фирми от цялата страна представиха своя потенциал – провеждането на мащабен Панаир не би било възможно само с русенски участници. Русенският бизнес не е много ориентиран към подобен вид търговия и прояви.
Пазарчето на ул. „Сан Стефано“ има нова сграда, която замести 10-те търговски маси, покрити с овехтял ондулин. В момента на пазара обаче има вече 12 нови търговски маси за земеделските производители. Само за последните 3 месеца новата сграда е донесла на Общински пазари толкова приходи, колкото заменените стари маси за цели 3 години. Предвиждаме там да има и борса за месо, както и голям магазин за готови ястия и месни продукти на регионален свинекомплекс.
С уважение,
Кунчо Кунчев

Управител
„Общински пазари“ ЕООД
гр. Русе

 

Exit mobile version