Над 120 участници се включиха в Международния турнир по триатлон “Купа Русе”

През уикенда на реновираната Гребна база в село Николово се проведе третото издание на Международния турнир по триатлон “Купа Русе”. Състезанието бе организирано от СК “Триатлон – Далян” с подкрепата на Община Русе, а наградите и подаръците бяха осигурени от подкрепящи спорта русенски фирми.

В надпреварата взеха участие над 120 участници от 10 лицензирани отбора от България и Румъния, както и представители на националния отбор на Украйна.

„Участието ви в турнира е изпитание за вашата сила и издръжливост, и дори и да не се качите на почетната стълбичка, бъдете горди, че сте дали всичко от себе си“, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците. Той откри състезанието и благодари на организаторите за това, че за трета поредна година Лесопарк „Липник“ става арена на оспорваната надпревара.

Домакинът СК „Триатлон – Далян” участва със 17 атлети в различните възрастови групи на индивидуалните стартове и още 5 в щафетите. Победителите бяха наградени от заместник-кмета Димитър Недев.

След достойното си представяне на “Купа Русе”, следващото предизвикателство пред СК „Триатлон – Далян” е държавното първенство на Гребната база Пловдив, което ще се проведе на 12 и 13 август.

Класирането в състезанието можете да видите тук.

Exit mobile version