Награди „Спортен Икар“ за четирима спортисти от русенски клубове

С четири награди „Спортен Икар 2021“ са удостоени спортисти от русенски клубове. Отличията се връчват всяка година от фондация „Български спорт“.

С награда за „Висок спортен дух“ са наградени вицешампионите от Параолимпиадата в Токио 2020 Християн Стоянов /бягане на 1500 метра T46/ от Лекоатлетически клуб „Дунав“-Русе, и почетният гражданин на Ветово и Глоджево Ружди Ружди /тласкане на гюлле F55/.

Със специален приз на фондация „Български спорт“ са отличени световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова от клуб „Юнак-Локомотив“-Русе и европейският шампион по бокс за младежи Радослав Росенов от Боксов клуб-Русе.

Големите награди „Спортен Икар“ бяха присъдени на олимпийските шампионки Стойка Кръстева /бокс/ и Ивет Горанова /карате/.В категорията „Отбор на годината“ наградата е за националния ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова за олимпийския триумф в японската столица през август.

За „впечатляващо представяне“ бяха отличени останалите български медалистки от Токио 2020 Антоанета Костадинова  /спортна стрелба, сребро/ и състезателките по борба Тайбе Юсеин и Евелина Николова, които се окичиха с бронзови отличия.

Exit mobile version