Наградиха участниците в първия конкурс „Младежи с екомисия“ в Русе

Официална церемония по награждаване на участниците в първия Регионален ученически конкурс за проекти „Младежи с екомисия“ се състоя днес пред Доходното здание в Русе. Конкурсът бе организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и локомотивният завод на Русе „Експрес Сервиз“.

Проектите бяха оценени от комисия в състав : Цветелин Колев-Управител на „Експрес Сервиз“ ООД, Радостина Вуцова -Началник на отдел „Екология“ в Община Русе и Изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.

Победител в конкурса е екипа на Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Димитър Попов, Ерин Сабриева и Момчил Христов с проекта им BIO HUNTING. Освен грамоти и парични награди от по 150 лв. на участник, екипът получава и 4500 лв. за да реализира идеята си на практика през следващата година.

Комисията присъди и две втори места. Те са за Ивайло Токусчиев, Десислава Георгиева, Елизабет Чолакова, Йоанна Костадинова и Анелия Николова от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Те получиха парични награди от по 100 лв. и грамоти за проекта си Градината на мечтите.

На второ място с парична награда от по 100 лв. се класират и Ивайла Баева, Мария Йолова, Мирая Гешева, Надежда Туркова и Стела Станчева от АГ „Гео Милев“ за проекта си FARINA FLO

Раздадени бяха и поощрителни награди- грамота и дръвче за засаждане на 18-годишния Александър Петранов за проекта – Принципно ново дезодориращо средство, на най-малките участници в конкурса -седмокласниците Камелия Стоянова, Венцислав Георгиев от Основно училище „Олимпи Панов“ за проекта им „Зелена игра“ и Александър Кунев и Генчо Панайотов от Професионалната гимназия по туризъм за Проект за събиране на използвано олио с цел рециклиране. Освен грамоти и дръвче Александър и Генчо ще получат помощ от фирми за да успеят да реализират идеята си на практика.

Exit mobile version