Наградиха победителите в регионалния конкурс за борба с дрогата в Русе

72 ученици от Русенска област участваха в регионален конкурс за плакат и рисунка, насочен към превенция на разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите. Конкурсът е част от инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата”.

Първото място в конкурса за рисунка бе за шестокласничката от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ Яна Ненкова. На второ място се класира шестокласничката Йоана Маринова от същото училище, а трети са седмокласничката Линет Гюнайдънова от ОУ „П. Р. Славейков“ в село Смирненски и връстничката й Магдалена Илиева от русенското ОУ „Отец Паисий“.

Първи в конкурса за плакат стана шестокласникът от ОУ „Любен Каравелов“ Вихър Даков. Втори се класираха седмокласничката Йоана Кръстева и шестокласничката Джулиана Русева от същото училище. Бяха присъдени две трети места – за Силвия Кирилова от 6 клас в ОУ „Любен Каравелов“ и Даная Иванова от 8 клас в АЕГ „Гео Милев“.

Поощрителни награди получиха Антония Иванова от 6 клас на ОУ „Любен Каравелов“ и училище „П. Р. Славейков“ в село Смирненски. От училището в Смирненски имаше и най-много участници в конкурса – над 20.

В рамките на конкурса бяха връчени награди и от името на директора на РЗИ доц. д-р Александър Парашкевов. Отличените са Емир Юсеинов, Дамян Цолов и Даная Иванова. Специалната награда на РЗИ бе връчена на Яна Ненкова.

Exit mobile version