Мъж задържа маскиран крадец у дома си, намериха кучето му мъртво

Истински екшън се е разиграл вчера сутринта в село Полско Косово. Полицейският инспектор за района е сигнализирал в РУ-Бяла, че стопанин на имот в селото е задържал мъж, проникнал в къщата му.

Извършителят разбил три входни врати от ПВЦ дограма и неутрализирал е локална СОТ система, инсталирана в къщата. Смята се, че е направил опит да отнеме пари в брой от метална каса, но в нея не е имало налични средства. После мъжът излязъл от къщата и, прескачайки оградата, е хукнал да бяга.

Точно в този момент собственикът се е прибирал към дома си и е забелязал как непознато за него лице с маска прескача и побягва. Той го е подгонил, настигнал и задържал до идването на полицията.

Служителите на РУ – Бяла са установили самоличността на заловения като 48-годишен мъж от София. Той е задържан за 24 часа по ЗМВР.

На място е извършен оглед , при който са установени и иззети множество инструменти, намерени в имота, които се предполага, че са послужили за неутрализиране на охранителната система и взломяването на вратите. Образувано е досъдебно производство.

В хода на работата по случая в двора на имота е бил установен и трупът на куче, порода „Каквказка овчарка“, без видими наранявания по тялото. Трупът на животното е откаран в гр. Русе за аутопсия. За умъртвяването на животното също е образувано досъдебно производство. Работата на полицията по случаите продължава.

 

Exit mobile version