Мъж вилня в лаборатория в Русе, оказа съпротива при ареста

Мъж вилня в лаборатория в Русе, а при опита да бъде задържан от полицията е оказал съпротива. На 3 април във Второ РУ – Русе чрез ЕЕН 112 е постъпил сигнал за лице, нарушаващо обществения ред в лаборатория бул. „Липник“ в гр. Русе.

На адреса е изпратен полицейски наряд. Установена е самоличността на лицето – мъж на 40 години от гр. Русе. Гражданинът на висок тон е отправял обидни думи към служителките на обекта, заканвайки се с побой спрямо тях и техни роднини, както и в нанасяне на материални щети по тяхно имущество.

Непристойното му поведение продължило и в присъствието на полицейските служители, като мъжът отказал да се укроти след отправено устно разпореждане. Вследствие на това той е задържан за срок до 24 часа, оказвайки съпротива при задържането си, за което са използвани физическа сила и помощни средства в съответствие със ЗМВР.

Спрямо него е съставен акт по указа за борба с дребното хулиганство. След докладване на материалите по случая на дежурен прокурор е постановено да се извърши проверка, с оглед данни за извършено престъпление по чл. 325 от НК. Образувана е проверка по чл. 325, ал. 1 от НК.

 

Exit mobile version